Kataja tipahti alas parketin pinnalle – Kolmas voitto jäi vain haaveisiin

Katajan sentteri Hannes Pöllä joutui korin alla Seagullsin pihteihin perjantain ottelussa. Joensuulaisten liikkeet olivat kautta pelin kankeita. Arkistokuva. Kuva: Marko Puumalainen

Kari Viljakainen

Kataja Basket kohtasi perjantai-iltana Korisliigassa vieraskentällä viime vuosina varsin vaikeaksi osoittautuneen vastuksen Helsinki Seagullsin.

Edellisen kerran oli Kataja Kisahallissa juhlinut liigapeleissä voittoa viisi ja puoli vuotta sitten. Takana oli 11 tappiota.

Eikä tappioapina tippunut selästä tälläkään kertaa. Kotijoukkue oli parempi lukemin 105–78 (51–39). Samalla Katajalle kirjattiin kauden ensimmäinen tappio, ja paluu parketin pintaan oli tosiasia.

Pelin alku oli Katajalla jo perin kankeaa. Joukkue näytti ihan eri osaamista kuin kahdessa alkukauden voitossa. Menetyksiä tuli solkenaan ja korinteko oli vaikeaa.

Toisella neljänneksellä Kataja terästäytyi otteissaan, mutta jakson lopussa peli taas sakkasi.

– Ei kilpailtu alussa yhtään. Alkuneljännes oli meiltä luokaton suoritus. Piti tulla taistelemaan ja haastamaan meille vaikeaan vierasluolaan, avasi Ruudun puoliaikahaastattelussa päävalmentaja Petri Virtanen.

– Toisella neljänneksellä oli pieni pätkä, jolloin saatiin ideasta kiinni. Ero kaventui, mutta ei kestänyt keskittyminen jakson loppuun saakka. Siinä taas tuhrittiin.

Vaikka Katajan peli näytti tauon jälkeen piristyvän ja Sebastian Lindbergin (10/4/2s) kaksi peräkäistä kolmosta loivat vielä kirin, niin se olikin vain silmänlumetta.

Kotijoukkue otti taas ohjat käsiinsä ja meni menojaan. Molemmille joukkueille tämä oli kolmas peli viikon sisällä. Katajan energiapankki näytti olevan paljon tyhjempi.

Levypallot Kataja voitti jopa yhdellä (42–41), ja heittoprosenteissa ei hirveitä eroja ollut. Katajalla menetyksiä oli 19 ja Seagullsilla vain kahdeksan.

Katajan vahvistuksien esitykset olivat tahmeita. Puhtaimmin selvisi KeShawn Curry (20/4/4s), joka pelin alussa kyllä oli muun joukkueen tapaan heikko. Zaccheus Darko-Kelly (8/7/5s), Naje Smith (6/5/1s) ja Travis Jocelyn (7/5) olivat vaisuja.

Hannes Pöllä (17/5) oli korin alla kovissa pihdeissä, vaikka kotijoukkueen sentteri Kalib Boone puuttui kokoonpanosta. René Rougeau (21/8/2s) ja ikinuori Timo Heinonen (8/2/2s) hoitivat hyvin tuurauksen.

Seagullsin jenkkitrion täydensivät Tevin Olison (24/3/6s) ja Curtis Hollis (17/7/1).

Kataja pelaa seuraavan kerran viikon päästä lauantaina. Tarkoitus on palata kotiottelussa takaisin voittojen tielle Lapuan Kobrien kustannuksella.