Kolmas erä kaatoi Josban – “Ei voi ruveta hermoilemaan, vaikka kaveri meneekin ohi”

Josballa riitti mietittävää ottelun kolmannessa erässä. Arkistokuva.

Josballa riitti mietittävää ottelun kolmannessa erässä. Arkistokuva. Kuva: Mikko Makkonen

Teemu Palkeinen

Josba pelasi lauantaina ensimmäisen kotiottelunsa kuukauteen salibandyn miesten Divarissa. Tuloksena oli kuitenkin pettymys, sillä vierasjoukkue Rauman SalBa vei pisteet länsirannikolle lukemin 5–4 (1–2, 0–0, 4–2).

Josban pistelinkoina Joensuun areenassa häärivät tehot 1+1 iskeneet Aatu Lavikka ja Juho Rantala. Maalinteossa onnistuivat myös Jasper Virtanen ja Eetu Lehtiniemi.

Kotijoukkue tuli kamppailuun vahvasti, mutta maalihanat avasi SalBan Jose Takala napakalla laukauksellaan ajassa 4.37. Josba nousi tasoihin vajaat kolme minuuttia myöhemmin, kun Aatu Lavikka karkasi alivoimalla raumalaisilta ja laittoi pallon varmasti SalBan maalivahdin Jani Lahden taakse.

Reilun 13. peliminuutin kohdalla joensuulaisten avausmaalin syöttänyt Juho Rantala pääsi itsekin kihauksen makuun ja vei kotijoukkueen 2–1-johtoon. Näistä lukemista lähdettiin myös erätauolle.

Toisen erän teemana oli kummallakin joukkueella tarkka puolustuspeli. Vaaralliset maalipaikat loistivat poissaolollaan, eikä lisämaaleja nähty.

Toisen erän tasaisuudesta sekä varmistelusta kertoivat paljon maalivahtien torjunnat, joita Josban Veikka Forsströmille kirjattiin seitsemän ja SalBan Lahdelle kuusi kappaletta.

Vierasjoukkue SalBa tuli raivokkaasti päätöserään. Palkinto odotti ajassa 48.37, kun Jose Takala toi raumalaiset tasoihin illan toisella osumallaan.

Vierasjoukkue jatkoi maalin jälkeen kovaa painettaan, ja vain Veikka Forsströmin lukuisat paraatipelastukset pitivät Josbaa pystyssä.

Muuri kuitenkin murtui noin kolme minuuttia tasoituksen jälkeen. SalBan Miikka Sokka antoi helmismäisen tarkan syötön Aatu Tommilalle, joka vei raumalaiset 3–2-johtoon.

Johtomaali hajotti Josban pakan, ja vajaat neljä minuuttia ennen päätössummeria lukemat olivat jo 5–2. SalBan viides maali syntyi ilman maalivahtia.

Maalilukemien perusteella pelin saattoi tuomita jo päättyneeksi viimeistään vieraiden viidenteen maaliin. Josba oli kuitenkin toista mieltä ja onnistui kaventamaan ilman maalivahtia ajassa 56.38 Eetu Lehtiniemen napakalla laukauksella.

Maali aloitti isäntien vimmatun takaa-ajon kuudella kenttäpelaajalla. Laukauksia sateli yli, ohi ja päin SalBan maalia, kunnes ajassa 59.37 Jasper Virtanen toi kotijoukkueen maalin päähän. Tasoitusmaaliin aika ei enää riittänyt, joten loppulukemiksi kirjattiin 4–5.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Josban päävalmentaja Jami Huhtala harmitteli ottelun jälkeen heikkoa kolmatta erää. Sitä ennen kotijoukkue oli hänen mielestään pelannut hyvää ja tasapainoista salibandyä.

– Peli oli suhteellisen hyvin hallussa, vaikka kaveri paransi, mutta viimeisessä erässä ruvettiin neppailemaan. Ei voi ruveta hermoilemaan, vaikka kaveri meneekin ohi.

Harmitusta aiheutti myös se, että lauantain ottelu oli osa salibandyn miesten Suomen cupia. Tappion myötä joensuulaisten taival cupissa katkesi.

– Meidän piti vähän vitsikkäästi olla cup-joukkue brittifutiksen tyyliin: olemme keskikastia sarjassa mutta cupissa menemme pitkälle. Tavoitteet olivat korkeammalla, tappionkin hetkellä huumorintajunsa säilyttänyt Huhtala myönsi.

Viidestä ensimmäisestä sarjaottelustaan Josba on voittanut kolme ja hävinnyt kaksi. Pelit jatkuvat ensi viikonloppuna kahdella kotiottelulla.

Lauantaina vastaan asettuu sarjakärki Tikkurilan Tiikerit Vantaalta ja sunnuntaina helsinkiläinen M-Team.

– Tiikerit on tosi kova joukkue, koska heillä on kolme vahvaa kenttää, joilla rummuttaa tasaisesti. M-Team tulee sitten sunnuntaina vastaan, eikä tilanne ainakaan helpotu, Huhtala ennakoi.